PROJECTE INNOVADOR - 2n de l'ESO

publicado a la‎(s)‎ 8 jun 2021, 22:13 por M AG   [ actualizado el 8 jun 2021, 22:22 ]

Estimades famílies,

Els alumnes de 2n de l’ ESO, aquest trimestre, hem fet un projecte innovador “ELS DE L’HOGAR CONNECTEN”, utilitzant la metodologia d’APS (Aprenentatge Servei).

Es tracta de donar un servici solidari per a la comunitat, en el nostre cas, per als alumnes del nostre col.legi de 6é d’E.P. Per això, hem realitzat uns conectors basats en els contiguts que necessitaven recolçar aquestos alumnes, de forma que els puga servir per estudiar d’una manera més divertida, entretinguda i sobre tot práctica.

Esperem que vos servixca per connectar amb els estudis!!! 😉Explicació (amb més detall ) d’APS “ELS DEL HOGAR CONNECTEM!”

Per fer el projecte hem empleat un métode pedagògic denominat Aprenentatge Servici (APS). Tracta de millorar l’aprenentatge de l’alumne i a més donar un servici solidari a la comunitat.

En el nostre cas, oferim el nostre servei als alumnes de sisé de primaria, ja que en parlar la nostra prodessora de tecnologia amb les dels alumnes de sisé, s’adonarem que podriem fer profit del notre treball (connnectors) per ajudar a recolçar els coneixements que més el costava als seus alumnes. D’aquesta manera guanyem tots!

Els objectius que pretenia la nostra professora eren ( i els hem assolit):

  • Millorar els resultats acadèmics empleant els coneixements teòrics d’una forma més práctica.

  • Motivar als cursants de sisé per a estudiar de forma lúdica (divertida, plaentera, recreativa, entretinguda, entre altres.)

  • Empoderar a l’alumnat tan de sisé com a nosaltres, per dotar-nos de seguretat en nosaltres mateixos, obtenint tots majors beneficis.

  • Desenvolupar moviments de participació per implicar-se en la comunitat, en este cas la educativa del nostre centre.

Hem de dir que aquest métode ja estava utilitzant-se des de principis del segle XX, provenient d’una corrent educativa dirigida per James i Dewey qui, sense adonar-se varen començar a emplear aquest métode en els seus projectes.

La finalitat de la metodologia APS es promoure la participació dels xiquets i xiquetes en alguna activitat pública, en aquest cas, a la classe.
Comments