1r B: EDUCACIÓ EMOCIONAL AMB EL MONSTRE DE COLORS

publicado a la‎(s)‎ 27 feb. 2017 10:56 por Daniel Zanón Sandoval

La intel·ligència emocional és la capacitat de reconèixer les nostres pròpies emocions, les emocions dels altres i saber-les gestionar. Les persones amb més intel•ligència emocional són més felices, tenen més benestar, menys ansietat i més recursos per enfrontar-se a les dificultats que es trobaran a la vida.

A l'escola ens preocupem fonamentalment de la part cognitiva, l'adquisició de coneixements. Però també de l'aprenentatge social i emocional. No podem educar sense tindre en compte el cor! 

És important que els xiquets siguen conscients  de les pròpies emocions i capaços de regular-les. Descobrir, identificar, diferenciar i gestionar les emocions és una forma d’educar els nostres alumnes, perquè es descobreixin a ells mateixos i perquè acaben convertint-se en adults autoconscients, amb una bona  base emocional per afrontar-se als reptes de la vida.

Per això en la classe de 1r B hem dedicat algunes sessions a gestionar les pròpies emocions: controlar la ràbia, conèixer la por, acceptar els errors, tindre empatia, una bona autoestima … La relació amb els altres és essencial  i en esta classe volem aprendre a dur-nos bé amb tots.

Per treballar les emocions  hem utilitzat el conte “El monstre de colors” de la il·lustradora Anna Llenas. En aquest conte, el protagonista és un monstre ben diferent als altres, aquest no fa por i no sap que li passa, té un garbuix d’emocions i ara toca desfer l’embolic. Una xiqueta li l’ajudarà a diferenciar i separar les diferents emocions.

Aquest conte ens ha ajudat a treballar i identificar les diferents emocions a partir dels colors i ens ha donat  peu a fer reflexions de com ens sentim i quines emocions hem experimentat.

                             

Hem contat el conte, pintat dibuixos, confeccionat una diadema del monstre i sobretot ens ho hem passat d´allò més be.

                                    

     Comments